Line Aasen

Elkraftingeniør Line Aasen (29) er eneste kvinnelige ingeniør i Rejlers avdeling i Kristiansand. Det plager henne ikke.

– Jeg er vant til å være i et mannsdominert miljø og stortrives på jobben. I Rejlers har jeg fått hyggelige kolleger som stiller opp når man trenger råd og hjelp. Jeg jobber sammen med mange flinke folk og fagmiljøet her holder høyt nivå. Det er inspirerende for en fersk ingeniør som meg, sier Line.

Interesse for fotball, teknologi og realfag har bidratt til at hun har hatt mange gutter i sin omgangskrets. Under oppveksten i hjembyen Mo i Rana var hun aktiv fotballspiller. Hun gikk på idrettslinjen på videregående skole og var klar på at hun ville bli ingeniør. Valget falt på Universitetet i Agder (UiA) og studier innen fornybar energi.

I 2013 kom hun til Rejlers Elkraft i Kristiansand med fersk mastergrad i bagasjen. Masteroppgaven skrev hun på temaet solcelleanlegg i boliger. Line hadde egentlig tenkt seg tilbake til Mo i Rana, men en kjæreste fra Grimstad og jobbtilbud fra Rejlers gjorde henne til sørlending.

– Vi har bosatt oss i skogsbygda Erkleiv lengst nord i Kristiansand. Her er vi omgitt av hyggelige naboer, en huskatt og flott natur, sier hun.

I Rejlers jobber hun med å prosjektere strømforsyning til nye boligområder. Hun lager anleggsbeskrivelser, beregner materiell som trengs og gjør de nødvendige avtaler med grunneiere og offentlige myndigheter. I tillegg hjelper hun nettselskaper med å legge inn dokumentasjon på ny infrastruktur i deres databaser.

Line liker å bryne seg på nye utfordringer. Derfor drømmer hun om å få ansvar for prosjektering av større høyspentanlegg i kraftnettet.

– Jeg har lyst til å lære mer, og i Rejlers har jeg alle muligheter til å utvikle meg faglig og påta meg større oppgaver i årene som kommer, sier hun.

Om det skulle dukke opp noen kvinnelige kolleger i Rejlers, vil det ikke være Line imot.

– Et arbeidsmiljø blir bare bedre av å ha en jevnere fordeling av menn og kvinner. Heldigvis jobber det tre kvinnelige medarbeidere i administrasjonen, så jeg er ikke helt alene, sier Line.

Foto: Kjell Inge Søreide