Petter Arnesen

Petter Arnesen startet et elprosjekteringsfirma i Oslo sammen med en venn allerede i 1997. I slutten av 2011 ble han og et titalls medarbeidere en del av Rejlers virksomhet i Norge. En beslutning han ikke har angret på.

- Det føles veldig bra å få være del av en større sammenheng. Helt plutselig har vi mange nye kollegaer som vi kan be om råd fra. Vi kan også takke ja til større og mer komplekse oppdrag, sier Petter. 

For Petter var det viktig å få bli en del av et selskap der han og hans medarbeidere får være med å ha meninger om fremtiden. 

- Vi fortsetter å bygge videre på vår identitet og utvikler vår virksomhet samtidig som vi blir mer og mer en del av Rejlers. Vi får være med og påvirke. Det er en enorm tillit til at vi kan, sier han. 

Petter har gått gjennom hele Rejlers lederutviklingsprogram Rejdux. Programmet har gitt en mulighet for å treffe kollegaer fra andre deler av Rejlers og lære seg mer om konsernet. 

- Jeg har lært veldig mye om hva det innebærer å være en leder. Tidligere var vi jo et veldig lite firma. I Rejlers finnes det gode strategier som vi kan dra nytte av for å utvikle våre ansatte og virksomheten.