Nicklas Keijser

Fyringsanlegg, gruver, mynt- og seddeltrykkerier, stivelsefabrikker eller meierier. På Rejlers er dagene aldri like for den teknikkelskende automasjons- og systemingeniøren Nicklas Keijser.

Det rådgivende ingeniørselskapet Rejlers er aktive innen all slags industri. Her jobber 2000 ingeniører med elkraft, energi, elsikkerhet, automasjon, elektronikk, IT, jernbane og telekom. Og Rejlers har prosjekter på alle nivåer. Et eksempel er Slussen-prosjektet i Stockholm, Sverige. Her jobber prosjektlederne både på detaljnivå med spørsmål om hvordan en spesiell kabel skal dras, og på overgripende nivå når det for eksempel gjelder hvilke entrepriser som skal kjøpes inn.

Hvorfor er Rejlers en spennende arbeidsgivere?

– Det er et selskap der veldig mye er tillatt og du finner ikke så mange med «slips». Alle sjefer er ingeniører. Sjefen min jobber som konsulent akkurat som meg. Han vet akkurat hvordan hverdagen min ser ut. Jeg kan komme med både kritikk og skryt, og sjefene lytter fordi de selv vet hvordan livet som ingeniør er.
Jeg får jobbe med det jeg synes er gøy og ledelsen tror på idéene mine. Akkurat nå for eksempel utvikler jeg en ny tjeneste for industriell IT-sikkerhet, som nå i oppbyggingsfasen er litt hemmelig.

Hva er din rolle som automasjonsingeniør?

– Ser du en pipe eller en byggekran så har jeg sannsynligvis jobbet der. Automasjon er det som driver alt. Jeg utvikler styresystemer, programmerer eksisterende prosesser, skriver kontrakter og inspiserer systemer og installasjoner. Dessuten har jeg vakt for trafikksentralen i Stockholm. De ringer når belysningen, kameraer eller vifter i trafikktunnelene ikke fungerer.

Hva er det som er morsomst på jobben?

– Jeg liker ny teknologi, og fordi Rejlers jobber med nybygging får vi alltid tilgang til den nyeste teknologien. Drivkraften min er å gjøre ting bedre og bidra til samfunnsutviklingen, for eksempel redusere energiforbruk, minimere utslipp eller installere alarmer for å forhindre ulykker. Jeg ønsker å jobbe med mennesker og det får jeg her.

Hvilke utviklingsmuligheter finnes?

– Det finnes alle muligheter til å klatre eller fordype seg i teknologi. Selskapet arrangerer hele tiden kurs slik at de ansatte skal holde seg oppdaterte. Alt innovativt utviklingsarbeid oppmuntres. Jeg jobber mot spesialistrollen med avanserte prosjekter innen automasjon og systemering, og får virkelig støtte til dette. Rejlers er virksomme i over 100 land - så den som vil, kan jobbe internasjonalt. Men man sendes ikke bare ut, man får alltid bestemme selv hvor man vil jobbe. Vi har kontorer på 80 steder i Sverige, Finland og Norge.

Hvilken kompetanse søker Rejlers akkurat nå?

– 2020, 3030 og 4040 er nøkkeltallene for fremtiden. Målet er at vi i år 2020 skal ha 3030 ansatte og omsette for 4040 millioner. Kan du automasjon har du jobb i morgen. Men vi søker sultne ingeniører innen alle tekniske områder. Det finnes gode manøvreringsmuligheter til å være kreativ og utvikle seg slik man ønsker. Ledelsen er åpen for nye impulser. Bransjen vår er mannsdominert, men Rejlers ønsker selvsagt kvinner velkomne. For å beskrive det gode miljøet vårt kan jeg nevne at sjefen min oppmuntret meg til å ta pappapermisjon. Det har jeg nå.


Tekst og bilde: Universum