Joni Kujala

Joni Kujala er en riktig nordboer, i ordets rette forstand. Født i Finland, bosatt i Sverige, har jobbet i Norge de siste sju årene og er nå tilbake i Sverige. En bra miks som har brakt han langt i livet.

I ni år arbeidet Joni på overvåkningssentralen i Sundsvall som overvåker TeliaSoneras mobilnett og deres tjenester i Sverige. Han prøvde ut rollene som overvåkningsingeniør, driftsleder og prosjektleder. Dette var en bra skole som brakte han til Norge i 2009. Der fikk han spørsmål om å være med på å bygge opp et tilsvarende prosjekt for norske Nødnett på vegne av Rejlers i Norge.

- Jeg reiste til Norge på ansettelsesintervju, og var blitt skremt i forkant. Jeg skulle grilles ordentlig. Rejlers kunde var Nokia Siemens Networks, og det viste seg at mannen som skulle intervjue meg i Norge var finsk. Vi begynte å prate finsk med en gang, og et kvarter senere hadde jeg jobben, ler Joni.

Det har vært en utfordrende reise. Krav til tilgjengelighet og feilretting er ekstremt høy i denne typen av telekommunikasjonsprosjekter. Det må bare fungere. Politi, ambulanse og brannvesen kan ikke være uten sine kanaler. Samtidig har Joni fått være med på å bygge opp Rejlers sin virksomhet i Norge.

Når Rejlers overtok rådgiving og servicevirksomheten for mobiltelefoni av TeliaSonera i Norge mai 2012, ble Joni ansvarlig for den nye avdelingen, samt integrasjonen av de 38 personene som fulgte med.

Høsten 2016 gikk reisen tilbake til Sverige. Når Joni avsluttet sitt oppdrag for Rejlers Norge kunne han konstatere av divisjon Telecom hadde vokst til nærmere 100 medarbeidere.

Joni jobber videre hos Rejlers ICT/Telecom i Rejlers Sverige. Her bidrar han med forretningsmodeller, og er samtidig med på å forsterke Rejlers sin posisjon innen telecomområdet.

Han har, i sine tidligere roller, alltid jobbet med et klart fokus på å få medarbeiderne til å trives og til å bli værende i Rejlers. Når vi snakker om hva som gjør at han selv trives, så kommer han inn på spørsmålet om kultur.

- Det handler om frihet under ansvar og fleksibilitet. Det kommer ingen pekepinner ovenfra. Gjør man en god jobb, får man kjøre og prøve seg frem. Det liker jeg.