Jenny Nordström

Som energirådgiver i Rejlers hjelper Jenny Nordström virksomheter til å bli både klimasmarte og lønnsomme.

Som ubåtoffiser i Forsvaret interesserte Jenny seg mer og mer for den avanserte teknologien som gjør at ubåtene fungerer. Til slutt ble interessen så stor at hun bestemte seg for å utdanne seg videre til sivilingeniør. I dag har hun drømmejobben som energirådgiver i Rejlers. 

Hva fikk deg til å bytte karrierevei og begynne i Rejlers?

- Som ubåtoffiser legger man ned mye tid på å lære seg de tekniske systemene om bord, noe som er rett og rimelig, åpner du feil ventil kan du sette deg selv og dine kolleger i livsfare. Teknikken, og ikke minst ubåtenes evne til å være energieffektive, fasinerte meg. At jeg valgte Rejlers beror delvis på at jeg får jobbe med å spare store mengder energi samt delvis på den fleksible arbeidskulturen her. Jeg får lov til å ta eget initiativ. Det stilles krav, men jeg får løse oppgavene som jeg vil. 

Hva gjør en energikonsulent?

- Enkelt forklart hjelper hjelper jeg våre kunder til å spare energi og som en konsekvens av det å spare penger. I Norrland der jeg jobber er gruveindustrien stor. Denne bransjen er svært konkurranseutsatt, internasjonalt sett. Ved å hjelpe våre kunder til å finne energieffektive løsninger og som er kostnadseffektive, blir det mulig å konkurrere for disse selskapene, også i fremtiden. 

Hvordan er Rejlers som arbeidsgiver?

- De fleste av oss konsulenter jobber inhouse og det skaper et godt arbeidsmiljø. Rejlers er også inne i en periode med stor vekst og det åpner seg mange nye karriereveier. Min personlige ambisjon er å ta på meg en eller annen form for lederutfordring i fremtiden. Gjennom ulike lederprogrammer via jobben er jeg forhåpentligvis på rett spor. 

Din nygamle konsernsjef Peter Rejler slår ofte et slag for helsen. Hvordan merkes denne satsingen på helse blant dere ansatte?

- Jeg og noen kolleger bruker å kjøre mandagsløping, torsdagsinnebandy og fredag morgen er vi på treningsstudioet. Det er viktig å bevege seg når man har en stillesittende kontorjobb.
Vi har også en helseblogg der forskjellige ansatte fra konsernet skriver om hva helse betyr for dem. Det kan være alt fra å engasjere seg i en hobby til å trene før en konkurranse. Veldig inspirerende!