Anders Bexenius

Anders Bexenius er teamleder ved Rejlers sitt kontor i Gimo. I tidligere arbeidsforhold har han vært trofast mot Östhammar kommune og sin tekniske interesse, født og oppvokst i Österbybruk som han er. Kanskje det er historisk betinget at Anders sin interesse for teknikk og industri kommer fra Louis De Geers fremgangsrike virksomhet av jernfremstilling ved fabrikkene i Gimo og Österby på 1600-tallet.

Anders kom til Rejlers i 2006, og har funnet seg godt til rette i selskapet. Han trives med kollegaer, kunder og lokale oppdrag. Kontoret, som ligger i en gul tre-etasjers villa i Gimo, består i dag av seks ansatte. Anders er engasjert i firmaets satsning på helse og synes dette er spesielt fint. Han går i blant på ski, og har fullført ”En svensk klassiker” tre ganger. 

- Jeg har alltid jobbet som konsulent, og trives med å møte nye kunder og utfordringer. Automasjonsingeniør, som jeg i utgangspunktet er, gir meg virkelig muligheten til utvikling i et sterkt voksende marked. Da oppdragene finnes innen et bredt spekter av tilpasninger, tilbys både variasjon og nytekning. Jeg har fått jobbe med interessante prosjekter innen blant annet verksted, legemidler, kjernekraft, vann- og varmeanlegg og gruveindustrien. 

En del av jobben som Anders setter pris på er de korte og intensive oppdragene som ansvarlig for igangsetting av utstyr og anlegg rundt om i verden. Slik som senest sommeren 2013 da han gjennom en større kunde fikk oppdraget med å dra til Australia for å starte opp et anlegg for utvinning av gull. 

- Du pakker sekken, setter deg på et fly og et døgn senere befinner du deg midt ute i ødemarken ”down under”. Oppdraget besto i at man på noen uker, helst tidligere, skulle få anlegget i drift slik at produksjonen kunne starte. I dette tilfellet tok det sju dager innen de første gullkornene viste seg. Etter 18 dager med 13 timers arbeidsdager var jobben ferdig. Da var det deilig å kunne ta noen dager fri og dra tvers over kontinentet til Sydney for sol og bad.